Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Babel' grote winnaar Palm Springs

Shownieuws

'Babel' is de grote winnaar van het Palm Springs International Film Festival. De controversiële film kreeg de 'Ensemble Performance Award' toebedeeld.

(Novum/AP) - 'Babel' is de grote winnaar van het Palm Springs International Film Festival. De controversiële film kreeg de 'Ensemble Performance Award' toebedeeld, waarmee de hele cast werd onderscheiden. Ook regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu kreeg een prijs voor de film, die de toenemende globalisering aan de kaak stelt.

Actrice Cate Blanchett, die in de film is te zien, werd nog eens extra in het zonnetje gezet met een 'Career Achievement Award'. Zij was samen met de andere hoofdrolspelers Brad Pitt, Adriana Barraza en Rinko Kikuchi aanwezig op het galafeest, dat zaterdagavond plaatsvond. De laatste drie zijn bovendien genomineerd voor een Golden Globe.

Ook de film 'Litttle children' werd meermaals onderscheiden. Actrice Kate Winslet nam een prijs in ontvangst voor haar acteerprestaties in de boekverfilming. Andere prijswinnaars waren Jessica Biel, Jennifer Hudson en Adam Beach.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen