Kies je favoriete radiostation

Dossiers

GeenStijl meldt overlijden Felix Meurders

Shownieuws

Weblog GeenStijl heeft gemeldt dat Felix Meurders is overleden. Helaas was de presentator op dat moment live op de radio te horen.

Het weblog GeenStijl heeft zaterdag ten onrechte melding gemaakt van het overlijden van Felix Meurders. De Vara-presentator zou een dag eerder zijn aangereden in Amsterdam en aan zijn verwondingen zijn bezweken. "GeenStijl doet zijn naam eer aan", reageert de Vara op de grap.

De 60-jarige Meurders is echter springlevend, zegt een medewerker van een café in Utrecht, waar de presentator zaterdagmiddag de opnamen afrondde van het Radio 2-programma Spijkers met Koppen.

Het bericht op GeenStijl volgt op een uitzending van het televisieprogramma De Leugen Regeert, waarin Meurders vrijdag een onderzoekje presenteerde over de betrouwbaarheid van weblogs in het algemeen en GeenStijl in het bijzonder. "Jongeren geven GeenStijl een betrouwbaarheid van 21 procent", zei Meurders.

GeenStijl trok daarop de conclusie dat 79 procent van de jongeren het weblog dus niet vertrouwt en reageerde meteen met het onbetrouwbaar gebleken bericht over de dood van Meurders. In een enquête op de blog kunnen lezers inmiddels invullen of Meurders a. dood, b. een zakkenvuller of c. een hoax is, het Engelse woord voor oplichter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen