Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrienden van chauffeur Yoko Ono betalen borg

Shownieuws

De borgsom van de chauffeur van Yoko Ono, Koral Karsan, is door zijn vrienden in cheques betaald. Hij is echter nog niet bevrijd uit zijn New Yorkse cel.

(Novum/AP) - De borgsom van de chauffeur van Yoko Ono, Koral Karsan, is betaald door zijn vrienden. De van afpersing beschuldigde Karsan is echter nog niet bevrijd uit zijn New Yorkse cel. Een Amerikaanse rechter sloot hem donderdag op en stelde een contante borgsom van 250 duizend dollar. Hij komt vrij wanneer is vastgesteld dat de in cheques betaalde borg niet is bekostigd met zwart geld.

De 50-jarige chauffeur van Ono werd woensdag gevangengezet nadat zij aangifte had gedaan van afpersing. Karsan zou gedreigd hebben de 73-jarige weduwe van John Lennon en hun zoon Sean te vermoorden, tenzij ze met twee miljoen dollar over de brug kwam. Verder zou hij hebben gezegd compromitterende foto's en geluidsopnamen van Ono in omloop te brengen als ze niet zou betalen.

De chauffeur ontkent de chantagepraktijken in alle toonaarden. De beschuldigingen van Ono hebben volgens hem als doel een aanklacht wegens seksuele intimidatie van zijn kant te voorkomen. Hij werkte bijna zes jaar voor de beroemde weduwe.

De New Yorkse rechtbank zoekt nog uit hoe het geld voor de borg verkregen is. Volgens de advocaat van Karsan is er geen reden te denken dat het gaat om zwart geld. De vrienden die de borg betaalden hebben volgens hem beide een bedrijf, voldoende vermogen om de borg te betalen en geen strafblad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen