Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nog meer nominaties voor Helen Mirren

Shownieuws

Helen Mirren lijkt in 'The queen' de rol van haar leven te hebben gespeeld. Ze won al twee prijzen voor haar rol als koningin en de nominaties blijven komen.

Het kan niet op voor Helen Mirren. De actrice lijkt met de vertolking van de Britse koningin Elizabeth in de film 'The queen' de rol van haar leven te hebben gespeeld. De actrice kreeg al twee filmprijzen voor de rol, de New York Film Critics Online Awards en de Los Angeles Film Critics Association Awards, en de nominaties blijven komen. De London Film Critics Circle heeft haar twee keer genomineerd voor zijn filmprijzen, als beste actrice en beste Britse actrice.

Eerder deze week werd al bekend dat de 61-jarige actrice drie keer is genomineerd voor een Golden Globe. Naast een nominatie voor beste actrice in 'The queen', maakt ze ook tweemaal kans op die titel in de categorie televisieseries. Ze is zowel genomineerd voor haar rol in 'Prime suspect: the final act' als in Elizabeth I. De Golden Globes worden gezien als de graadmeter voor de Oscars.

Naar aanleiding van haar nominaties voor de Golden Globes vertelde Mirren aan het Amerikaanse tijdschrift People dat de erkenning voor haar rol als koningin haar veel voldoening geeft. "Ik weet heel goed hoe het voelt om niet genomineerd te worden. Het kan heel ontmoedigend zijn als je alles hebt gegeven voor een rol en je daar geen erkenning voor krijgt. Maar dit jaar is alles anders. Het voelt alsof het al kerst is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen