Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitgeefster O.J. Simpson ontslagen

Shownieuws

De uitgever van O.J. Simpson is ontslagen omdat ze zijn boek 'If I did it' wilde publiceren. In het boek vertelt hij hoe hij zijn ex-vrouw zou hebben vermoord.

(Novum/AP) - De uitgeefster van O.J. Simpson is de laan uitgestuurd. Judith Regan is door uitgeverij HarpersCollins ontslagen vanwege haar voornemen het boek 'If I did it' van Simpson op de markt te brengen. In het boek beschrijft de voormalige American Football-speler hoe hij zijn ex-vrouw Nicole en haar minnaar zou hebben vermoord als hij de dader was geweest.

De 59-jarige Simpson stond in 1994 terecht voor de dubbele moord op Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. Na een lange strafzaak, die live op televisie te volgen was, werd hij vrijgesproken. Drie jaar later werd hij in een civielrechtelijke zaak wel schuldig bevonden en betaalde hij een boete die in de miljoenen liep.

Simpson zou naast het boek ook nog in een tweedelig televisie-interview op de Amerikaanse zender Fox uit de doeken doen hoe hij, hypothetisch gezien, de moord zou hebben gepleegd. In de Verenigde Staten ontstond een storm van kritiek toen bekend werd dat het boek en het interview eraan kwamen. Mediamagnaat Rupert Murdoch besloot daarop de projecten af te blazen. Zijn bedrijf News Corp. is eigenaar van de televisiezender Fox en uitgeverij HarperCollins.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen