Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaandorp komt op voor dieren tijdens kerst

Shownieuws

Brigitte Kaandorp probeert met een protestlied te voorkomen dat dieren tijdens de kerst massaal op de eettafel belanden. Ze zingt dat zondag op de Dam.

Brigitte Kaandorp probeert met een protestlied te voorkomen dat dieren tijdens de kerst massaal op de eettafel belanden. De cabaretière zingt zondag op de Dam in Amsterdam het door Theo Nijland geschreven nummer 'De kerstboodschap'.

De 44-jarige Kaandorp zet zich daarmee in voor de Stichting Varkens in Nood. De stichting vindt dat het eten van dieren tijdens kerst in strijd is met alles waar het feest voor staat, zegt een woordvoerder vrijdag. "Kerstmis is het feest van de geboorte, van het licht en niet van dood en duisternis."

Kaandorp treedt belangeloos op, omdat ze een groot hart voor dieren heeft en haar 10-jarige dochter vegetariër is, vertelt de woordvoerder van Varkens in Nood. Met de actie wil de stichting het Nederlandse publiek bewust maken van het dierenleed in de bio-industrie. "We willen dat mensen gaan nadenken over andere wezens."

Stichting Varkens in Nood bedenkt jaarlijks een actie waarbij wordt opgekomen voor varkens in de bio-industrie. Vorig jaar werd met medewerking van schrijver en oud-politicus Jan Terlouw een protestkerstlied ten gehore gebracht in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De woensdag overleden Robert Long was ambassadeur voor de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen