Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Dylan wil verbod film 'Factory Girl'

Shownieuws

Bob Dylan eist dat 'Factory Girl' uit de bioscopen blijft. De 65-jarige ster vindt dat de film suggereert dat hij Edie Sedgwick tot zelfmoord heeft gedreven.

Bob Dylan eist dat de film 'Factory Girl' uit de bioscopen blijft. De 65-jarige muzieklegende vindt dat de film suggereert dat hij Edie Sedgwick tot zelfmoord heeft gedreven. Dit melden verschillende media. Sedgwick, in de film vertolkt door Sienna Miller, was de grootste muze van kunstenaar Andie Warhol. Ze raakte verslaafd aan heroïne en pleegde in 1971 zelfmoord.

Sedgwick zou een relatie met Dylan hebben gehad. In 'Factory Girl' gaat het bergafwaarts met Sedgwick nadat de zanger de relatie verbreekt. Het betreffende karakter in de film is volgens de makers gebaseerd op Dylan, Jim Morrison en Mick Jagger.

Volgens zijn advocaat gaat het echter onmiskenbaar om Bob Dylan. In het originele script zou zelfs de naam van de zanger en songwriter zijn gebruikt. Het personage, gespeeld door Hayden Christensen, zou pas later de naam Danny Quinn hebben gekregen.

Filmproducent The Weinstein Company, die de film van regisseur George Hickenlooper op 27 december uitbrengt, heeft tot dusver niet publiekelijk op de beschuldigingen gereageerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen