Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Helen Mirren haalt voldoening uit drie nominaties

Shownieuws

Helen Mirren haalt 'veel voldoening' uit haar 3 nominaties voor een Golden Globe voor haar rollen in 'The Queen' en Elizabeth I.

Helen Mirren haalt voldoening uit drie nominaties

Helen Mirren haalt 'veel voldoening' uit haar drie nominaties voor een Golden Globe. "Ik weet heel goed hoe het voelt om niet genomineerd te worden. Het kan heel ontmoedigend zijn als je alles hebt gegeven voor een rol en je daar geen erkenning voor krijgt. Dat voelt verschrikkelijk", vertelt ze aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Maar dit jaar is alles anders. Het voelt alsof het al kerst is."

Donderdag werd bekend dat de Britse actrice twee keer is genomineerd in de categorie beste actrice in een televisieserie, voor haar rol in 'Prime suspect: the final act' en in Elizabeth I. Ze is ook genomineerd als beste actrice voor haar hoofdrol in de film 'The Queen'. "Ik moet het nu tegen mezelf opnemen, dat is natuurlijk heel irritant", grapt ze.

De Golden Globes, die worden gezien als de graadmeters voor de Oscars, worden op 15 januari uitgereikt. Desperate Housewives-actrice Marcia Cross, die genomineerd is als beste actrice in een televisieserie, maakt zich nu al zorgen over wat ze aan moet tijdens de uitreiking. De actrice die in februari hoogzwanger zal zijn van een tweeling wil koste wat het kost naar de awardshow. "Ze zullen me wel in een tent hijsen. Het zal geen haute couture worden dit jaar."

Will Smith is genomineerd voor beste acteur in de categorie drama voor de film 'The pursuit of happyness'. Hij vertelt aan People vereerd te zijn met de nominatie. Hij werd wakker gebeld met het bericht en noemt dat telefoontje 'de beste wake-up call ooit'. Ook Brad Pitt, die meestrijdt in de categorie beste bijrolacteur voor zijn rol in 'Babel', is blij. "Met vreugde ontving ik vanmorgen het bericht dat ik genomineerd ben. Ik ben heel trots op deze film."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen