Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer vreest voor stem

Shownieuws

Frans Bauer maakt zich zorgen over zijn stem. De volkszanger is sinds zijn jeugd astmatisch en kampte de afgelopen jaren met een aanhoudende verkoudheid.

Frans Bauer mag dan sinds kort van de poliep op zijn stembanden zijn verlost, hij maakt zich nog altijd grote zorgen over zijn stem. De 32-jarige zanger is sinds zijn jeugd al astmatisch en kampt de laatste jaren voortdurend met verkoudheid. Hij vreest dat zijn kwalen chronisch worden, waardoor zijn stem opnieuw gevaar loopt. Dat zegt zijn zangpedagoge Mieke Weger op de website Sterrenstek.

Begin deze week kreeg Bauer nog goed nieuws. Het verwijderde gezwel op het slijmvlies van zijn stemband bleek goedaardig te zijn. Volgens Weger, die Bauer al 22 jaar lesgeeft, werkt haar leerling actief aan zijn herstel. De zanger doet bij de logopediste galmoefeningen om zijn spraak terug te krijgen.

Weger was pas geleden nog bij Frans en sprak met hem via een laptop. "Het gaat op zich super met Frans. Volop praten kan niet, maar hij mag nu één minuut per uur praten en daar komt iedere dag een minuutje bij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen