Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onemanshow hoeft niet zo voor Adje

Shownieuws

Adje van Nispen heeft geen behoefte aan een onemanshow. "Ik ben niet zo goed in Engels", verklaart de komiek, die vrijdag schitterde in 'De revue van nu'.

Adje van Nispen heeft geen behoefte aan een onemanshow. "Ik ben niet zo goed in Engels", verklaart de sullige komiek, die vrijdag in de Leidse Schouwburg schitterde in de première van 'De revue van nu'. "Ik heb wel eens een cursus gedaan bij de LOI, maar dat werd niets." Samen met vijf andere acteurs en muzikanten speelt hij een muziekvereniging uit het Brabantse Budel.

Adje, een typetje van de 27-jarige Arijan van Bavel, werd bekend door zijn optreden in het televisieprogramma 'Mooi! Weer de Leeuw'. De man aan wie hij zijn roem heeft te danken, heeft de revue zelf nog niet gezien. "Gelukkig is hij er niet", zegt compagnon Theo van Dongen, een rol van Han Hazewindus, die net als Van Bavel altijd in zijn rol blijft. "Die man neemt twee stoelen in, dat kunnen we niet hebben."

De rivaliteit tussen de norse Theo en de naïeve Adje vormt de spil van de twee uur durende voorstelling, die onder meer een poedelshow, een salsadans en veel muziek omvat. De blikken en mimiek van Adje oogstten in Leiden het meeste succes. Dat de aandacht vooral uitgaat naar de blonde slungel, zorgt niet voor jaloezie bij de andere bandleden. "Door mijn tv-optredens hebben we weer geld om nieuwe bandkostuums te kopen", verklaart hij.

Tussen interviews door is soms een glimp op te vangen van de man achter Adje. Maar zodra de camera's aangaan, zakt de lip van Van Bavel en staat daar weer zijn bekende alter ego. Blij is hij met de staande ovatie na de première. "Maar ze hadden van mij best mogen blijven zitten, hoor. Ze hebben toch voor die zitplaatsen betaald?"

Stilzitten is er voor het publiek, dat constant bij de voorstelling wordt betrokken, niet bij. Als Adje zijn carnavalskraker 'Boem is ho, tuut tuut' ten gehore brengt, wordt iedereen verzocht op te staan en in polonaise door de zaal te stampen. Een halfslachtige rondgang door het krappe theater is het resultaat.

Na de voorstelling kan de komiek niet wachten om zich bij zijn familie te voegen. "Mijn moeder wacht op me", vertelt hij. Een vriendin is er vooralsnog niet bij. "Ik ben nog steeds op zoek naar de ware", bekent Adje, die gedurende de dag werkzaam zou zijn bij de emballage van een supermarkt. "Welk meisje wil hem nou", sneert Theo. "Nou, Karin van achter de kassa vindt me wel leuk", antwoordt Adje. "We hebben sinds kort een latrelatie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen