Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Premier sluit 3FM-dj's dinsdag op in glazen huis

Shownieuws

Premier Balkenende doet dinsdag de deur dicht van het glazen huis in Utrecht. Daarmee sluit hij de drie 3FM-dj's op in het kader van de actie Serious Request.

Premier sluit 3FM-dj's dinsdag op in glazen huis

Premier Jan Peter Balkenende doet dinsdag de deur dicht van het glazen huis op de Neude in Utrecht. Daarmee sluit hij de dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga voor zes dagen op. In het kader van de actie Serious Request van radiostation 3FM eten zij tot kerstavond niet, en maken de dj's 24 uur per dag live radio. Hiermee willen zij zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van landmijnen. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers aanvragen.

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis. Volgens het Rode Kruis liggen in tachtig landen nog zeker dertig miljoen landmijnen.

Het is de derde keer dat de actie plaatsvindt. Twee jaar geleden werd ruim 915 duizend euro opgehaald voor de vluchtelingen in de door oorlog verscheurde Sudanese regio Darfur. Vorig jaar haalden Beelen, Ekdom en Wouter van der Goes ruim 1,2 miljoen euro binnen voor ontheemde kinderen in Congo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen