Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Babel' grootste kanshebber Golden Globes

Shownieuws

'Babel' is zeven keer genomineerd voor een Golden Globe. De film maakt onder andere kans op een onderscheiding in de categorieën beste film en beste acteur.

'Babel' grootste kanshebber Golden Globes

(Novum/AP) - 'Babel' is zeven keer genomineerd voor een Golden Globe. De film maakt onder meer kans op een onderscheiding in de categorieën beste film en beste acteur (Brad Pitt). De Hollywood Foreign Press Association maakte donderdag de genomineerden van de 64e Golden Globe-editie bekend.

De films 'Bobby', 'The departed', 'The queen' en 'Little children' gaan in de categorie beste film de strijd met 'Babel' aan. Helen Mirren maakt met haar rol als koningin Elizabeth in twee categorieën kans op een prijs. De actrice speelt de Britse monarch in de film 'The Queen' en in een televisieserie en ontving voor beide vertolkingen een nominatie. Verder maakt ze ook kans op een prijs voor haar rol in de detectiveserie 'Prime suspect: the final act'.

Acteurs Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood en actrice Toni Collett zijn allen tweemaal genomineerd. In totaal zijn er dertien filmcategorieën en elf televisiecategorieën. De winnaars worden op 15 januari bekendgemaakt, acht dagen voor de Oscarnominaties. De Golden Globes worden als graadmeter voor de Oscars gezien, die op 25 februari worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen