Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderzoek naar dood prinses Diana afgerond

Shownieuws

Het drie jaar durende onderzoek naar de dood van prinses Diana is voltooid. De dood van de 36-jarige prinses en haar vriend Dodi Fayed was een ongeluk.

Onderzoek naar dood prinses Diana afgerond

(Novum/AP) - Het drie jaar durende onderzoek naar de dood van prinses Diana is voltooid. De 36-jarige prinses en haar vriend Dodi Fayed zijn niet het slachtoffer geworden van moord, maar van een tragisch ongeval. Op 31 augustus 1997 kwamen zij om het leven bij een botsing met een pilaar in een tunnel in Parijs. Hun eveneens omgekomen chauffeur Henri Paul was onder invloed van alcohol en reed veel te hard om achtervolgende paparazzi af te schudden.

Er zijn geen aanwijzingen dat de van kroonprins Charles gescheiden prinses zwanger was of met Fayed in het huwelijk wilde treden. Dat zijn de conclusies van het onderzoek onder leiding van het vroegere hoofd van Scotland Yard Lord Stevens. "Er was geen samenzwering en geen poging om de zaak toe te dekken", zei Stevens donderdag op een persconferentie.

Het onderzoek verwerpt verder de beweringen van de vader van Fayed dat Diana zwanger was en met zijn zoon Dodi wilde trouwen. "Wij weten zeker dat de prinses van Wales op het moment van haar dood niet in verwachting was", zei Stevens. Uit verklaringen van haar naaste vrienden en medewerkers valt evenmin op te maken dat het stel serieuze plannen maakte.

De conclusies van Stevens komen grotendeels overeen met de bevindingen van Franse onderzoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen