Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over Hollywood-moord niet verboden

Shownieuws

De film 'Alpha Dog', over de Jesse James Hollywood-moordzaak, mag van de rechter gewoon verschijnen. De film gaat over de moord op Nicholas Markowitz.

Film over Hollywood-moord niet verboden

(Novum/AP) - De film 'Alpha Dog', over de Jesse James Hollywood-moordzaak, mag van de rechter gewoon verschijnen. De film gaat over de ontvoerde en vermoorde 15-jarige Nicholas Markowitz. Hollywood hangt de doodstraf boven het hoofd. Hij zit momenteel vast in afwachting van een veroordeling. De moordverdachte eist een verbod omdat de film hem in een slecht daglicht zou stellen en de jury zou kunnen beïnvloeden. Woensdag werd bekendgemaakt dat de rechter, na het zien van de film, geen reden ziet deze te verbieden.

De moord op Markowitz vond plaats in augustus 2000. Volgens de openbare aanklager ontvoerde Hollywood de jongen omdat hij ruzie had met diens broer over drugsgerelateerde zaken. Hollywood vluchtte nadat hij van moord werd beschuldigd. Vorig jaar werd hij gearresteerd in Brazilië.

In de film, die al te zien was op het Amerikaanse Sundance Filmfestival, spelen bekende sterren als Bruce Willis, Sharon Stone en Justin Timberlake.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen