Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney opnieuw in actie voor Darfur

Shownieuws

George Clooney pleitte woensdag in Egypte voor steun aan de slachtoffers van het geweld in Darfur. De acteur maakt zich zorgen over de vele vluchtelingen.

(Novum/AP) - George Clooney heeft woensdag in Egypte gepleit voor steun aan de slachtoffers van het geweld in Darfur. De 45-jarige acteur was in het Afrikaanse land in het kader van een campagne om de door oorlog verscheurde regio van West-Sudan te helpen. Clooney sprak met de Egyptische minister van buitenlandse zaken Ahmed Aboul Gheit. Ook ontmoette hij Gamal en Suzanne Mubarak, de zoon en de vrouw van de Egyptische president.

De Oscarwinnaar, bekend van films als 'Three Kings', zei geen specifieke politieke agenda te hebben. "We zijn hier simpelweg om vragen te stellen en hopelijk antwoorden te krijgen over Darfur." Clooney zei ook zich vooral zorgen te maken over de vele vluchtelingen.

Ahmed Aboul Gheit bedankte de acteur publiekelijk voor zijn inzet. Egypte probeert te bemiddelen met buurland Sudan om een einde te maken aan de crisis in Darfur, waar na drie jaar onrust meer dan tweehonderdduizend mensen zijn omgekomen en 2,5 miljoen op de vlucht zijn geslagen.

Clooney staat bekend om zijn activisme. Hij pleit al langer bij het Amerikaanse congres en de Verenigde Naties voor hulp aan vluchtelingen in Darfur. Eerder dit jaar won hij een Oscar voor zijn rol in de film 'Syriana', een politiek beladen film over de Amerikaanse olie-industrie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen