Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chauffeur Yoko Ono gearresteerd wegens chantage

Shownieuws

Een chauffeur van Yoko Ono is aangehouden omdat hij zijn bazin probeerde af te persen. Koral Karsan trachtte haar 1,5 miljoen euro af te troggelen.

Chauffeur Yoko Ono gearresteerd wegens chantage

(Novum/AP) - Een chauffeur van Yoko Ono is aangehouden door de New Yorkse politie omdat hij zijn bazin probeerde af te persen. De 50-jarige Koral Karsan trachtte de 73-jarige weduwe van John Lennon 1,5 miljoen euro af te troggelen. Als ze niet met het geld over de brug kwam, zou hij haar en haar zoon Sean Lennon vermoorden. Verder dreigde hij compromitterende foto's in omloop te brengen.

Een woordvoerder van de politie meldt dat rechercheurs de oplichter woensdag hebben gearresteerd, na de aangifte van Ono. Karsan ontkent de chanteerpraktijken in alle toonaarden. Hij werkte bijna zes jaar als chauffeur voor de beroemde weduwe.

Een zegsman van Ono meldt dat de verdachte op 8 december, de dag waarop Lennon in 1980 vermoord werd, een brief in het appartement van zijn werkgeefster neerlegde met daarbij een foto van haar in nachtkleding. Karsan zei ook opnames van telefoongesprekken in zijn bezit te hebben. Hij nam deze conversaties op in zijn chauffeurswagen.

Yoko Ono zegt erg aangeslagen te zijn door de gebeurtenis en betreurt het dat een werknemer haar vertouwen heeft beschaamd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen