Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Hammond weer op motor

Shownieuws

Richard Hammond heeft voor het eerst sinds zijn auto-ongeluk weer een ritje gemaakt op zijn motor. De presentator van Top Gear raakte in september gewond.

Richard Hammond heeft voor het eerst sinds zijn auto-ongeluk weer een ritje gemaakt op zijn motor. De presentator van het televisieprogramma Top Gear raakte medio september ernstig gewond. Hij was zijn geheugen twee weken kwijt als gevolg van hersenbeschadiging, maar is inmiddels vrijwel volledig hersteld.

Hammond noemde zijn tochtje door de straten van Londen fantastisch. "De eerste paar minuten was ik wel wat beverig", erkent hij voor de Britse omroep BBC.

Het ongeluk heeft er niet voor gezorgd dat zijn liefde voor gemotoriseerde voertuigen is bekoeld. "Toen ik op mijn motor zat, leek het net alsof ik nooit gewond ben geraakt." De 36-jarige presentator kan tijdens het motorrijden alle zorgen van zich laten afglijden. "Normaal doe ik allemaal dingen die volwassenen doen, maar als ik aan het rijden ben, voel ik me weer 20 jaar jonger."

Tijdens zijn eerste tochtje sinds het ongeluk kwam ieder ritje uit het verleden bij hem naar boven. "Ik ben nog steeds dol op motorrijden, al ben ik wel voorzichtiger geworden."

Het auto-ongeluk gebeurde tijdens opnamen voor Top Gear. Hammond bestuurde een auto die werd aangedreven door straalmotoren en crashte met 450 kilometer per uur. Eerder deze maand zei Hammond al uit te kijken naar het maken van nieuwe afleveringen van het programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen