Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Virtueel concert Di-rect op Second Life

Shownieuws

Di-rect geeft als eerste band ter wereld een concert dat zowel op tv als via Second Life te bekijken is. Het optreden vindt in januari of februari plaats.

Di-rect geeft als eerste band ter wereld een concert dat zowel op tv als via de 3D-omgeving Second Life is te bekijken. Belangstellenden kunnen afstemmen op de muziekzender TMF of de populaire virtuele wereld bezoeken. Dat meldt het webmagazine Emerce.

Het optreden staat gepland voor januari of februari. Op televisie zijn zowel beelden van de internetwereld als van het liveoptreden te zien.

De Haagse rockband treedt met het virtuele optreden in de voetsporen van U2 en Duran Duran, die eerder in Second Life optraden. Uniek is dat het concert tegelijkertijd ook op tv wordt uitgezonden.

Second Life is een virtuele gemeenschap op internet, waar bezoekers in een 3D-omgeving een tweede leven kunnen leiden. Gebruikers kunnen hun uiterlijk aanpassen, met anderen praten en huizen ontwerpen. In de wereld heerst een virtuele economie, met een eigen munteenheid, de Linden-dollar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen