Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dorine (67) laatste finalist X Factor

Shownieuws

De 67-jarige Dorine is de laatste finalist van de talentenshow X Factor. De gedistingeerde logopediste uit de categorie Solisten 26+ zat in de wildcard-ronde.

De 67-jarige Dorine is de tiende en laatste finalist van de talentenshow X Factor. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van het RTL 4-programma in Hilversum. De gedistingeerde logopediste uit de categorie Solisten 26+ werd gekozen als winnaar van de wildcard-ronde, waarin uit elke categorie een afvaller was genomineerd. Ze kreeg 75 procent van de stemmen van het Nederlandse publiek.

De winst voor Dorine betekent het einde van het programma voor de 18-jarige Genelva en jongensgroep Jujare. Zij waren de wild card-deelnemers uit de categorieën Jonge Solisten en Zanggroepen.

Dorine, de oudste van de finalisten, moet het dit weekeinde in de eerste liveshow opnemen tegen Christian, Sharon, Richy, Ruben, Anja, Melanie en de zanggroepen X6, Groovin' Sounds en Hearts.

Bij X Factor wordt gezocht naar zangtalent, maar anders dan bij Idols mag iedereen van 15 jaar en ouder meedoen en strijden ook de juryleden onderling tegen elkaar. Zo beheert Henkjan Smits de Jonge Solisten, Marianne van Wijnkoop de Zanggroepen en is Henk Temming verantwoordelijk voor de Solisten 26+. De show wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen