Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse Mis(s) Verkiezing scoort over de grens

Shownieuws

Het Tros-programma Mis(s) Verkiezing, waarin wordt gezocht naar de mooiste gehandicapte vrouw, gaat de grens over. De rechten zijn verkocht aan Engeland.

Het Nederlandse programma Mis(s) Verkiezing, waarin wordt gezocht naar de mooiste en meest doortastende gehandicapte vrouw, gaat de grens over. De rechten van de show, die eerder dit jaar werd uitgezonden door de Tros, zijn verkocht aan het Britse productiebedrijf DLT Entertainment. Dat meldt de Britse krant The Times woensdag.

DLT Entertainment gaat het programma maken en in het nieuwe jaar aanbieden aan de Britse zenders. Heather Mills, de aanstaande ex-vrouw van Paul McCartney, zou worden benaderd voor de presentatie. Mills heeft een beenprothese. In Frankrijk, Duitsland en Amerika wordt ook gewerkt aan een versie van de show.

De Mis(s) Verkiezing werd bedacht door Lingo-presentatrice Lucille Werner, die zelf mank is aan een been. Met het programma wilde ze de vooroordelen rondom gehandicapte vrouwen wegnemen. De verkiezing werd gewonnen door de 21-jarige Roos Prommenschenkel, die een aandoening heeft aan haar nek. Daardoor kan ze niet lang staan of zitten en ligt ze in een rolstoel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen