Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brainpower: Paradiso heeft me gevormd

Shownieuws

Brainpower heeft bijzondere herinneringen aan poptempel Paradiso. De rapper vertelt in Musicmaker dat de zaal een belangrijke rol speelde in zijn carrière.

Brainpower heeft bijzondere herinneringen aan poptempel Paradiso. De rapper vertelt in vakblad Musicmaker dat de Amsterdamse zaal een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn carrière.

De 31-jarige Brainpower, die eigenlijk Gertjan Mulder heet, woont sinds zijn studententijd in Amsterdam. Hij dompelde zich toen dag en nacht onder in de muziekwereld en groeide uit tot een bekende woordkunstenaar. Die bekendheid heeft hij mede te danken aan de 'battles' in Paradiso.

De blanke rapper wordt er een beetje moe van dat hij steeds wordt vergeleken met zijn Amerikaanse collega Eminem, maar ziet wel overeenkomsten omdat ze beiden in hun beginperiode een vreemde eend in de bijt waren. "De rappers hadden tijdens de 'battles' over het algemeen een donkere huidskleur. Als ik een microfoon te pakken had dan was er altijd een houding van dat ik dan maar drie keer zo hard mijn best moest doen. En dat deed ik."

Al gauw won Brainpower met zijn doorzettingsvermogen het respect van de anderen. "Als ze me gingen 'dissen' of door me heen gingen rappen liet ik niet over me heenlopen." Met veel van zijn oude rivalen is hij nu bevriend. "Die leerschool had ik gewoon nodig. Veel rappers weten nu niet wat ze moeten als de monitor uitvalt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen