Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dreamgirls' maakt kerstbelofte waar

Shownieuws

De filmmusical 'Dreamgirls' is een Amerikaans bioscoopsucces gebleken. De film met Eddie Murphy en Beyoncé Knowles bracht op kerstdag 6,6 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De filmmusical 'Dreamgirls' heeft zijn kerstbelofte waargemaakt en is maandag een bioscoopsucces gebleken in de Verenigde Staten. De film met Eddie Murphy en Beyoncé Knowles bracht op eerste kerstdag ruim 6,6 miljoen euro op. 'Dreamgirls' staat hiermee op de zevende plaats in de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet, van de kerstperiode.

De nummers één en twee in de lijst gingen nek aan nek voor de kerstperiode. Uiteindelijk trok 'Night at the museum', de komedie met Ben Stiller in de hoofdrol, aan het langste eind met een omzet van ruim 32,1 miljoen euro. Op twee staat de tranentrekker 'The pursuit of happyness' met een opbrengst van bijna 17,6 miljoen euro.

'Dreamgirls' is gebaseerd op de gelijknamige Broadway-musical. De film gaat over drie donkere zangeressen, à la The Supremes, die succesvol worden in het begin van de jaren zestig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen