Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter Burt Bacharach pleegt zelfmoord

Shownieuws

Nikki Bacharach, dochter van de Amerikaanse liedjesschrijver Burt Bacharach, heeft zelfmoord gepleegd. Ze leed aan het Aspergersyndroom, een vorm van autisme.

(Novum/AP) - Nikki Bacharach, dochter van de Amerikaanse componist en liedjesschrijver Burt Bacharach en actrice Angie Dickinson, heeft zelfmoord gepleegd. Dat hebben haar ouders bekendgemaakt. De 40-jarige Nikki leed aan het Aspergersyndroom, een vorm van autisme.

Nikki maakte donderdag in haar appartement in Thousand Oaks in Californië een einde aan haar leven. "Ze is vreedzaam en rustig heengegaan omdat ze wilde ontsnappen aan de ravage die het syndroom in haar hersenen had aangericht", verklaarde een woordvoerder van de familie. Over de wijze waarop ze zelfmoord pleegde, is niets bekendgemaakt.

Burt Bacaharach schreef talrijke nummers voor grootheden als Aretha Franklin, Luther Vadross, Dionne Warwick en Elvis Costello, waaronder 'I Say a little prayer', 'Close to you' en 'That's what friends are for'. Van 1966 tot 1980 was hij met Dickinson getrouwd en kreeg met haar één kind. Later adopteerde hij een zoon met zijn derde vrouw en kreeg hij nog twee kinderen met zijn vierde echtgenote.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen