Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoontje is motivatie voor afval-ster Mark Dakriet

Shownieuws

De reden voor zanger Mark Dakriet om mee te doen aan het SBS-programma 'De afvallers met sterren' is zijn 3-jarige zoontje. Hij wil twintig kilo kwijtraken.

De voornaamste reden voor zanger Mark Dakriet om mee te doen aan het SBS-programma 'De afvallers met sterren' is zijn zoontje. De 36-jarige Rotterdammer heeft een jongetje van 3 en wil die nog graag zien opgroeien. "Te veel overgewicht is dodelijk en als ik oud wil worden, zal ik wel moeten afvallen", weet hij.

Dakriet heeft zich voorgenomen in drie maanden twintig kilo af te vallen. De zanger ziet zichzelf bovendien als een voorbeeld voor andere dikke mensen. "Als zij een BN'er op tv zien afvallen, zet dat ook weer andere mensen aan tot afvallen", denkt hij.

Voor deelneemster Justine Pelmelay is de voornaamste reden voor deelname het hebben van een stok achter de deur. "De discipline om af te vallen, is bij mij ver te zoeken", vertelt de zangeres lachend. "Vandaar dat ik dit aanbod van SBS met beide handen aangrijp."

De 48-jarige Justine stelt zich ten doel in drie maanden tien kilo kwijt te raken. Ze wil daarvoor haar eetpatroon veranderen en haar conditie verbeteren. "Ik moet anders gaan eten, want ik heb last van het zogenoemde jojo-effect", vertelt de voormalige Songfestivalzangeres. "Ik ben een echte Bourgondiër en gek op lekker eten, maar ik loop tegen de 50 en dan krijg je de kilootjes er niet meer zo makkelijk af."

Mark dankt zijn overgewicht aan onregelmatig eten, bijvoorbeeld na optredens. Een echt dieet heeft hij nooit gevolgd. "Ik heb wel altijd gelet op mijn voeding, maar een Montignac- of een brooddieet heb ik nooit gevolgd", vertelt de voormalige zanger van Re-play. Na zijn dieet hoopt hij dat hij een stuk fitter is en minder last zal hebben van zijn gewrichten.

Beiden denken sowieso baat te hebben bij een goede conditie. Pelmelay staat vanaf februari in de Amerikaanse theatershow 'The soul of Motown'. Zij is toegevoegd aan de internationale cast. Dakriet geeft in de afvalshow een voorproefje van zijn nieuwe single, die rond maart verschijnt.

De strijd met de kilo's wordt vanaf 21 februari behalve door Dakriet en Pelmelay aangegaan door zangeres Linda Wagemakers, presentator Menno Köhler, volkszanger Renee de Haan, Havenzanger Henk Pleket, Rachel Massing uit Groeten uit de Rimboe en de 10-jarige zanger Bob Offenberg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen