Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belgische koning geeft prins een standje

Shownieuws

Koning Albert II heeft zijn zoon indirect een standje gegeven. Tijdens zijn kersttoespraak verwees hij naar het fraudeschandaal waarbij Laurent is betrokken.

(Novum/AP) - De Belgische koning Albert II heeft zijn zoon indirect een standje gegeven. Zondag verwees hij tijdens zijn jaarlijkse kersttoespraak naar het fraudeschandaal waarbij zijn zoon Laurent is betrokken. Zonder namen te noemen maakte hij duidelijk dat hij achter de eventuele vervolging van de prins staat.

De 72-jarige monarch verwees in bedekte termen naar de fraudekwestie. "De jongste tijd is er dikwijls sprake van misbruik van gemeenschapsvoorzieningen", zei hij. De 43-jarige Laurent wordt ervan verdacht eind jaren negentig zijn villa te hebben opgeknapt met 175 duizend euro aan belastinggeld dat eigenlijk voor de marine was bedoeld.

Albert benadrukte dat iedereen voor de wet gelijk is. "Niemand staat boven de wet en justitie moet haar taak in volle onafhankelijkheid kunnen uitvoeren", zei hij. Inmiddels zijn vijftien personen in staat van beschuldiging gesteld voor het verduisteren van de belastinggelden. Op 8 januari vindt de eerste hoorzitting plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen