Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud voor Het Parfum

Shownieuws

'Perfume: the story of a murderer' heeft in Nederland een maand na de release de gouden status bereikt. Meer dan honderdduizend mensen hebben de film gezien.

De Europese film 'Perfume: the story of a murderer' heeft in Nederland een maand na de release de gouden status bereikt. Dat betekent dat meer dan honderdduizend mensen de film in de Nederlandse bioscoop hebben gezien. Distributeur RCV Entertainment is blij met het Europese succes. "Een goed teken in het door Hollywood overheerste bioscoopaanbod en het ultieme bewijs dat het met de Europese kwaliteitsfilm niet zo slecht gaat als wel wordt gezegd."

Ook in andere Europese landen doet de film van regisseur Tom Tykwer het goed. In Duitsland trokken in het eerste weekeinde al een miljoen mensen naar de bioscoop en ook in Italië, Frankrijk en België stond de productie de afgelopen weken bovenaan de filmlijsten. De film, die in de Verenigde Staten nog moet uitkomen, bracht tot dusverre al 54 miljoen euro op.

Het succes komt niet helemaal uit de lucht vallen. Van het boek 'Het parfum' van de Duitse schrijver Patrick Süskind werden in Nederland meer dan 450 duizend exemplaren verkocht.

'Perfume: the story of a murderer' gaat over de Jean-Baptiste Grenouille, die beschikt over een superieur reukorgaan, maar zelf geen lichaamsgeur heeft. Zijn obsessie om die te ontwikkelen drijft hem ertoe de geur te stelen van jonge vrouwen. Daarvoor moet hij ze wel vermoorden en zo ontpopt hij zich tot een meedogenloze seriemoordenaar. De hoofdrol wordt gespeeld door Ben Whishaw. Bijrollen zijn er voor Dustin Hoffman en Alan Rickman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen