Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink via download in top van Vlaamse hitparade

Shownieuws

Pink heeft via downloads binnen één week de top bereikt van de hitparade van Vlaanderen. Het gaat om een nieuwe versie van het nummer 'Dear Mr. President'.

Zangeres Pink heeft via downloads binnen één week de toppositie bereikt van Ultratop, de officiële hitparade van Vlaanderen. Dat lukte haar met een akoestische versie van het nummer 'Dear Mr. President'. De hitlijst heeft hiermee een primeur, want het lied is de eerste nummer één-notering in Vlaanderen die louter door verkoop van downloads de koppositie weet te halen.

De versie werd vorig jaar mei opgenomen tijdens een showcase voor het Vlaamse radiostation Q-music. In overleg met platenlabel Sony BMG werd de track aangeboden als download via de website van het radiostation.

Een woordvoerder van de Nederlandse tak van Sony BMG laat weten dat de Vlaamse download van Pink hier voorlopig niet verschijnt. "Wij zijn druk bezig met haar huidige officiële single 'Nobody knows' van het laatste album. Het kan best zijn dat we naar aanleiding van dit succes het alsnog gaan doen, maar nu even niet."

Volgens Michel Admiraal, directeur van de GfK Megacharts, de officiële Nederlandse hitparades, is het nummer 'Ben je down' de hoogste downloadsingle tot op heden in Nederland. Dit nummer van The Partysquad, Extince en zangeres Jacqueline Govaert van Krezip behaalde vorig jaar een vierde plaats in de Single Top 100 van de GfK Megacharts.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen