Kies je favoriete radiostation

Dossiers

ABBA-zanger Björn Ulvaeus ontduikt belasting

Shownieuws

De Zweedse belastingdienst eist een bedrag van 1,8 miljoen euro van ABBA-ster Björn Ulvaeus. De zanger zou opzettelijk geen juiste aangifte hebben gedaan.

(Novum/AP) - De Zweedse belastingdienst eist een bedrag van 1,8 miljoen euro van ABBA-ster Björn Ulvaeus. De zanger zou geen aangifte hebben gedaan van de belasting die hij over royalty's van de hits die de groep scoorde moet betalen. Adviseurs van Ulvaeus wilden donderdag niet op de claim reageren.

Het is de tweede keer dat de belastingdienst de 61-jarige muzikant betrapt op belastingontduiking. Vorig jaar werd voor een bedrag van tien miljoen euro aan niet betaalde belastingen ontdekt. De fiscus stemde in het bedrag te verlagen tot ruim zeven miljoen euro, maar Ulvaeus ging daartegen in beroep. Het is niet duidelijk hoe het nu met de zaak staat.

Ulvaeus is samen met Benny Anderson oprichter van ABBA. De vierkoppige groep, die verder bestond uit Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad, was in de jaren zeventig en begin jaren tachtig ongekend populair en verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen