Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden aanmeldingen voor auditie 'Timboektoe'

Shownieuws

Zesduizend jongeren hebben zich aangemeld voor de auditie voor 'Timboektoe'. Duizend kandidaten azen naar een rol in de verfilming van de boeken van Carry Slee.

Ruim zesduizend jongeren hebben zich aangemeld voor de auditie voor 'Timboektoe', de verfilming van de gelijknamige kinderboekenreeks van Carry Slee. Uit deze groep zijn ruim duizend kinderen geselecteerd, die op 13 en 14 januari in Ede daadwerkelijk hun kunsten mogen laten zien.

De jury bestaat uit onder anderen scenarioschrijfster Maria Peters en regisseur Dave Schram. De 57-jarige schrijfster Slee zal zelf ook aanwezig zijn. De verwachting is dat de makers veel nieuw talent zullen ontdekken, net als tijdens de casting voor de bioscoophit 'Afblijven!'.

Eind februari wordt de cast definitief bekendgemaakt en vindt de boekpresentatie plaats van het vierde werk uit de serie, 'Timboektoe rocks!'. Naast het nieuwe boek en de film 'Timboektoe', worden onder meer een game en een cd uitgebracht.

'Afblijven!', de eerste verfilming van een boek van Slee, trok meer dan 350 duizend bioscoopgangers en is bekroond met een Gouden Film. In de productie speelden onder anderen Jim Bakkum, Plien van Bennekom en Thijs Römer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen