Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnamen dood Steve Irwin niet openbaar

Shownieuws

Beeldopnamen van de dood van de Australische krokodillenjager Steve Irwin worden niet openbaar gemaakt. Alleen zijn weduwe heeft een kopie.

(Novum/AP) - Beeldopnamen van de dood van krokodillenjager Steve Irwin worden niet openbaar gemaakt. Autoriteiten hebben de originele band, waarop te zien is hoe de 44-jarige Irwin wordt gestoken door een giftige pijlstaartrog en overlijdt, teruggeven aan zijn weduwe Terri Irwin. De politie had de beelden gebruikt om de dood van Australiër te onderzoeken.

Andere kopieën zijn vernietigd om te voorkomen dat ze ooit kunnen worden vertoond. De familie van Irwin had die wens uitgesproken uit angst dat de opnamen op internet terecht zouden komen. Met de toenemende populariteit van sites als YouTube en MySpace was de kans daarop groot. Volgens geruchten zouden bepaalde websites een miljoen hebben geboden om de beelden in handen te krijgen.

Irwin, die bekend werd als The Crocodile Hunter in het gelijknamige programma op Discovery Channel, kwam in september om het leven nadat een pijlstaartrog hem in het hart stak. Hij was onderwateropnamen aan het maken bij het Great Barrier Reef in de Koraalzee, ten noordoosten van Australië.

Op de filmbeelden van het incident is te zien hoe Irwin boven de rog zwemt en wordt gestoken. Hij rukt de staart uit zijn borst en bezwijkt vrijwel onmiddellijk. De krokodillenfanaat liet zijn vrouw, een dochter van 8 en een zoontje van 2 achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen