Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Babel' bekoort filmcritici

Shownieuws

'Babel' valt in de smaak bij de vakspecialisten van de Online Film Critics Society. Het filmdrama met Brad Pitt is negen keer genomineerd voor een prijs.

'Babel' valt in de smaak bij vakspecialisten. Het filmdrama van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu is negen keer genomineerd voor een prijs van de Online Film Critics Society (OFCS). De film met Brad Pitt maakt onder meer kans op onderscheidingen in de categorieën beste film en beste vrouwelijke bijrol.

'Babel' gaat in de categorie beste film de strijd aan met 'Children of men', 'The departed', 'Pan's labyrinth' en 'United 93'. Bovendien maken de actrices Adriana Barraza en Rinko Kikuchi uit de film over het gelijknamige Bijbelse verhaal kans op de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol.

De OFCS werd in 1997 opgericht door internationale filmcritici. De winnaars van de internationale prijzen van 2006 worden deze maand bekendgemaakt.

'Babel' werd eerder zeven keer genomineerd voor een Golden Globe. Die prijzen worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen