Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Beyoncé kan Oscar voor lied Dreamgirls vergeten'

Shownieuws

Beyoncé Knowles maakt geen kans op een Oscarnominatie voor het nummer 'Listen' uit de musicalfilm 'Dreamgirls'. Ze wordt niet erkend als componist.

Beyoncé Knowles maakt geen kans op een Oscarnominatie voor het nummer 'Listen' uit de musicalfilm 'Dreamgirls'. De jury van de Academy Awards erkent haar niet als één van de schrijvers van het nummer. Dat meldt de Amerikaanse website Broadway World.

Volgens de regels kunnen maximaal drie songwriters voor een nummer worden aangemeld en de 25-jarige Beyoncé schreef het nummer samen met drie anderen. Zij komen volgens de site wel in aanmerking voor een nominatie.

In de Verenigde Staten wordt al druk gespeculeerd over de Oscarnominaties, die op 23 januari worden bekendgemaakt. Zo zou Jennifer Hudson, de tegenspeelster van Beyoncé, kans maken op een nominatie voor de Oscar voor beste bijrol.

'Dreamgirls', die tot nu toe meer dan dertig miljoen euro opbracht, is genomineerd voor vijf Golden Globes. Knowles en Hudson zijn beiden genomineerd voor hun acteerprestaties. De Globes worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen