Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sienna Miller betreurt boosheid Bob Dylan

Shownieuws

Sienna Miller baalt ervan dat Bob Dylan kwaad is om de film 'Factory girl', over het leven van Edie Sedgwick. Dylan zou de schuld krijgen van haar zelfmoord.

Actrice Sienna Miller baalt ervan dat muzieklegende Bob Dylan kwaad is om de film 'Factory girl', over het leven van Edie Sedgwick. Dat meldt de Britse krant The Observer.

De 65-jarige Dylan vindt dat de film suggereert dat hij het mode-icoon tot zelfmoord heeft gedreven. Sedgwick, in de film gespeeld door de 25-jarige Miller, was de grootste muze van kunstenaar Andy Warhol en zou een relatie hebben gehad met Dylan.

Sedgwick raakte verslaafd aan heroïne en pleegde in 1971 op 28-jarige leeftijd zelfmoord. In 'Factory girl' gaat het bergafwaarts met haar nadat de zanger de relatie verbreekt. Het betreffende karakter in de film, Billy Quinn, is volgens de makers gebaseerd op Dylan, Jim Morrison en Mick Jagger. De advocaat van Dylan schreef de producent van de film dat de wijze waarop het personage Quinn wordt neergezet, onterend is voor zijn cliënt.

Volgens Miller had Sedgwick hulp nodig en wijst de film Warhol juist aan als schuldige. "Het is niet zo dat Dylan haar aan de heroïne geholpen heeft", zegt de filmster in een interview met the Observer. "Ik ben de grootste fan van Bob Dylan en ik baal er enorm van dat hij kwaad is."

Dylan heeft geprobeerd de film uit de bioscopen te houden, maar op 27 december ging 'Factory girl' toch in première in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen