Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit sluit jaar in stijl af

Shownieuws

Jan Smit heeft zondag, op zijn 21e verjaardag, de Megaward 2006 uitgereikt gekregen. De award is een publieksprijs voor de meest populaire artiest van het jaar.

Het houdt niet op voor Jan Smit. Hij mag al terugkijken op een zeer geslaagd jaar en zondag kreeg hij, nota bene op zijn 21e verjaardag, de Megaward 2006 uitgereikt tijdens de uitzending van de Mega Top 100 op Radio 3FM. De Volendammer kan de publieksprijs voor de populairste artiest van het jaar in de kast zetten naast de talloze andere prijzen die hij het afgelopen jaar ontving.

Met zijn album 'Op weg naar geluk', dat in september uitkwam, sleepte de artiest de afgelopen tijd prijs na prijs binnen. In november werd de plaat twee keer platina en bovendien kreeg Jan voor het album een Originele Rembrandt. De cd bezet de eerste plaats van de jaarlijkse versie van de Album Top 100.

Vorige week werd bekend dat het liedje 'Als de nacht verdwijnt' op één staat in de Hollandse 100, de lijst van grootste Nederlandse hits van RadioNL. Dat Smit populair is, blijkt verder uit de Gouden Nationale Theaterkassa Award die hij in november kreeg. De zanger kreeg deze prijs omdat er honderdduizend kaartjes zijn verkocht voor zijn concertreeks. Die vindt van 8 december tot en met 20 januari plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen