Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minder grappen over geiten in Shouf Shouf!

Shownieuws

Het tweede seizoen van Shouf Shouf! De Serie legt minder nadruk op cultuurverschillen tussen Marokkanen en Nederlanders. Dat vertelt regisseur Tim Oliehoek.

Het tweede seizoen van de televisiekomedie Shouf Shouf! De Serie legt minder nadruk op cultuurverschillen tussen Marokkanen en Nederlanders. "Die grappen over geiten hebben we nu wel gehad", vertelt Tim Oliehoek, die de regie voor de helft van de afleveringen op zich nam. De serie is vanaf 26 januari te zien bij de Vara.

De film 'Shouf shouf habibi' uit 2004 en de daaropvolgende serie staan bekend om de grappen over Marokkaanse en Nederlandse stereotypen. "Maar als je dat te veel doet, wordt het een trucje", legt Oliehoek uit. Het tweede seizoen van de serie is volgens hem serieuzer. "Hoofdpersoon Ap is meer volwassen geworden, hij heeft nu een eigen café."

De tweede reeks afleveringen draait opnieuw om het vriendengroepje van de jonge Marokkaanse Nederlander Ap. Humor voert nog altijd de boventoon, maar ook zwaardere onderwerpen worden niet geschuwd. "Samira, een vriendin van Ap, wordt bijvoorbeeld verliefd op een fitnessinstructeur die homo blijkt te zijn", vertelt de 27-jarige regisseur. "Dat onderwerp ligt vrij gevoelig bij veel allochtonen."

Oliehoek, die in 2005 bekendheid verwierf met de actiekomedie 'Vet hard', werkt momenteel aan een nieuwe actiekomedie met Paul de Leeuw. De Leeuw speelt in de film, met als werktitel 'Spion van Oranje', een couturier die Nederland voor de ondergang moet behoeden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen