Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hitler gaat in Duitse komedie aan de drugs

Shownieuws

De nieuwste Duitse film over Adolf Hitler zet de dictator neer als een aan drugs verslaafd kind. In de film speelt Hitler in bad met een speelgoedslagschip.

(Novum/AP) - De nieuwste Duitse film over Adolf Hitler zet de dictator neer als een aan drugs verslaafd en gestoord kind. In de film trekt Hitler zijn hond een nazi-kostuum aan en speelt hij in bad met een speelgoedslagschip. 'Mein Führer: die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler' verschijnt op 11 januari in de Duitse bioscopen.

Regisseur Dani Levy, zelf Joods, wil door het gebruik van humor op een nieuwe manier naar de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust kijken. "Ik wilde door overdrijving en komedie iets anders doen met het genre", vertelt hij. De 49-jarige regisseur ziet 'La vita e bella' als een belangrijk voorbeeld. In deze film beschermt een vader zijn zoontje voor de gruwelen in een concentratiekamp door net te doen alsof alles een spelletje is.

Levy zegt het belangrijk te vinden met een frisse blik naar de geschiedenis te kijken. "We moeten een eigen visie scheppen, ook op de Holocaust en het nazisme", zegt hij. "Altijd maar ouderwetse, realistische films maken, daar word je lui van. We leren er niets van."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen