Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Begeleiders gedenken James Brown met concert

Shownieuws

De band van James Brown, The Soul Generals, gaf zaterdag een optreden ter ere van de vorige week overleden soulster. De jamsessie vond plaats in een soulclub.

(Novum/AP) - De band van James Brown, The Soul Generals, heeft zaterdagavond een optreden verzorgd ter ere van de vorige week maandag overleden soullegende. De informele jamsessie vond plaats in een soulclub, op de dag dat de zanger werd begraven in zijn woonplaats Augusta.

Voor de bandleden had het optreden een helende functie, vertelt gitarist Keith Jenkins. "Ook konden we over onze toekomst als band nadenken", zegt hij. Stoppen willen de muzikanten in elk geval niet. Er wordt nagedacht over de optie om als James Brown-coverband door te gaan.

De 'Godfather of Soul' overleed op 73-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Donderdag namen fans massaal afscheid van Brown, die bekend is van hits als 'Sex machine'. Na een ceremonie voor familie en vrienden op vrijdag vond zaterdag de begrafenis plaats, waarbij sterren als Michael Jackson aanwezig waren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen