Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veteraan Tom Petty blijft rocken

Shownieuws

Rockster Tom Petty is niet van plan met pensioen te gaan. De muziekveteraan ziet 2006 als een van de meest succesvolle jaren van zijn carrière.

(Novum/AP) - Rockster Tom Petty is niet van plan met pensioen te gaan. Dat vertelt hij in de Amerikaanse krant Los Angeles Times. De muziekveteraan, die met zijn band The Heartbreakers al dertig jaar hits scoort, ziet het afgelopen jaar als een van de meest succesvolle uit zijn carrière. De 56-jarige Petty kreeg vorig jaar twee nominaties voor een Grammy Award.

In juli suggereerde muziekblad Rolling Stone dat de rocklegende zijn gitaar aan de wilgen wilde hangen. Petty gaat echter hoopvol het nieuwe jaar in. "Je weet nooit hoe het loopt", zegt hij. "Misschien wordt 2007 zelfs nog beter."

Petty maakt sinds 1976 albums met de Heartbreakers. Tot zijn bekendste nummers behoren 'I won't back down', 'Even the losers' en 'Breakdown'. Petty was in de jaren tachtig en negentig lid van de supergroep The Traveling Wilburys, met Bob Dylan, Jeff Lynne, George Harrison en Roy Orbison.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen