Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah laat school bouwen uit frustratie

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft uit frustratie een school gebouwd in Zuid-Afrika. De presentatrice zegt dat ze er gek van werd alleen maar geld te geven aan goede doelen.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey heeft uit frustratie een school gebouwd in Zuid-Afrika. De presentatrice zegt in het Amerikaanse blad Newsweek dat ze er gek van werd alleen maar geld te geven aan goede doelen. "Ik was continu cheques aan het uitschrijven", vertelt ze.

De 52-jarige Oprah besteedde meer dan dertig miljoen euro aan het schoolcomplex in de buurt van Johannesburg, dat uitsluitend bedoeld is voor arme meisjes van 12 en 13 jaar oud. Het complex bevat onder meer een yogastudio en een schoonheidssalon.

Oprah, die volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes de rijkste zwarte Amerikaan van de twintigste eeuw is, oogstte kritiek omdat ze luxe voorzieningen liet aanleggen. Het complex is volgens sommigen te chic voor een arm land als Zuid-Afrika. De presentatrice wilde gewoon iets liefs doen, zegt ze. "Deze meisjes verdienen het om met schoonheid te worden omringd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen