Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sonja Barend koninklijk onderscheiden

Shownieuws

Sonja Barend heeft een lintje gekregen. De presentatrice mag zich voortaan officier in de orde van Oranje Nassau noemen. Job Cohen reikte de versierselen uit.

Sonja Barend heeft een lintje gekregen. De presentatrice mag zich voortaan officier in de orde van Oranje Nassau noemen. Ze kreeg de versierselen die daarbij horen zaterdagavond in haar laatste televisie-uitzending opgespeld door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen.

Voor de koninklijke onderscheiding komen mensen in aanmerking 'die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt'. De 66-jarige Sonja was blij verrast. "Ik ben nooit tot aan mijn nek toe in de prijzen gevallen, dus dit is een grote prijs."

In haar laatste show, die werd geleid door Vara-collega Paul de Leeuw, ontving de 66-jarige tv-persoonlijkheid onder anderen Frits Barend, Paul Witteman, Hanneke Groenteman en diverse gasten uit haar oude tv-shows. Columnist en schrijver Martin Bril onthulde in een gesproken column aan Sonja al jaren heimelijk verliefd op haar te zijn.

Danny de Munk sloot het programma zingend af met een speciaal voor Barend geschreven tekst op het nummer 'Daar gaat ze' van de Vlaamse popgroep Clouseau. De uitzending trok 1,6 miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen