Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson prijst James Brown bij begrafenis

Shownieuws

Michael Jackson heeft tijdens de begrafenis van James Brown vol bewondering gesproken over de soullegende.

Michael Jackson prijst James Brown bij begrafenis

(Novum/AP) - Michael Jackson heeft tijdens de begrafenis van James Brown vol bewondering gesproken over de soullegende. De popster was zaterdag één van de 8500 aanwezigen bij de publieke uitvaart in het James Brown-stadion in Augusta, Georgia. De 'King of Pop' roemde de soulzanger als zijn belangrijkste inspiratiebron.

De 48-jarige Jackson vertelde als kleine jongen al een groot fan te zijn geweest van de 'Godfather of Soul'. Zijn moeder maakte hem vroeger ongeacht het tijdstip wakker als Brown op televisie was. "Ik was betoverd als ik hem zag", zei de popster geëmotioneerd. "Ik had nog nooit iemand zien optreden zoals James Brown. Ik wist toen dat ik dat ook wilde. Ik heb mijn roeping in het leven gevonden dankzij James Brown."

De dienst in Augusta, waar Brown opgroeide, was het laatste eerbetoon aan de zanger voordat hij in besloten kring werd begraven. Vrijdag hadden driehonderd genodigden al afscheid genomen tijdens een bescheiden ceremonie. Donderdag konden fans afscheid nemen van de legende in het Apollo-theater in de New-Yorkse wijk Harlem, waar hij lag opgebaard.

De soulster, die vorige week op 73-jarige leeftijd overleed, is bekend van hits als 'Sex machine' en 'Papa's got a brand new bag'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen