Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veertigduizend gelukswensen voor Frans Bauer

Shownieuws

Frans Bauer is overstelpt met gelukswensen. De volkszanger, die een operatie aan zijn stembanden onderging, heeft veertigduizend steunbetuigingen ontvangen.

Frans Bauer is de afgelopen weken overstelpt met gelukswensen van zijn fans. De volkszanger, die begin december een operatie aan zijn stembanden onderging, vertelt zondag in De Telegraaf veertigduizend steunbetuigingen te hebben ontvangen. "In dit soort tijden merk je hoe belangrijk vriendschap is", vertelt hij dankbaar in de krant. "Ik heb in mijn artiestenleven nog nooit zo'n enorme tegenslag te verwerken gekregen."

Inmiddels gaat het weer goed met de stembanden van de 33-jarige Frans. Na een spreekverbod van enkele weken mag hij sinds kort weer praten. Momenteel mag hij een kwartier per uur zijn stem gebruiken. "Ik spreek in dat oefenkwartier dan hele lijsten woordjes uit om de stembanden gelijkmatig te prikkelen", legt de zanger uit. "Over een paar weken mag ik weer voorzichtig met zangles beginnen." Daarbij wordt contact gehouden met artsen. "Ik wil niets forceren."

Vanwege zijn stemproblemen moesten vijftien uitverkochte concerten van de zanger die in december in Ahoy' gepland stonden, worden verplaatst naar mei. De verschuiving van de optredens lijken voor de fans geen probleem te zijn. "Van de honderdduizend kaartjes die er waren verkocht voor de afgelaste concerten, zijn er slechts tien teruggegeven", vertelt Frans. "En voor die plaatsen is er alweer een wachtlijst."

De zanger is van plan zijn fans in mei te belonen voor hun geduld. "Ik ben drieduizend procent gemotiveerd. We gaan vlammen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen