Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince en Björk op eerbetoon aan Joni Mitchell

Shownieuws

De IJslandse zangeres Björk en popzanger Prince behoren tot de muzikanten die een cover hebben opgenomen voor het album 'A tribute to Joni Mitchell'.

De IJslandse zangeres Björk en de Amerikaanse zanger Prince behoren tot de muzikanten die een cover hebben opgenomen voor het album 'A tribute to Joni Mitchell'. Dat meldt muzieksite Billboard. Ook Elvis Costello, k.d. lang , Emmylou Harris en Annie Lennox zijn te horen op het album, een eerbetoon aan de Canadese zangeres.

Zo zingt Costello het nummer 'Edith and the kingpin' en doet Prince een versie van 'A case of you'. Björk is te horen met het liedje 'Boho dance' en Lennox zingt 'Ladies of the canyon'.

Billboard meldt tevens dat Mitchell weer origineel materiaal aan het opnemen is in een studio in Los Angeles. Wat ze met de opnamen gaat doen is nog onduidelijk. Nadat in 2002 haar laatste album 'Travelogue' uitkwam, kondigde ze aan met pensioen te gaan. Ze zou het helemaal hebben gehad met de vercommercialisering van de muziekindustrie.

De 63-jarige Mitchell, die eigenlijk Roberta Joan Anderson heet, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke vrouwelijke singer/songwriters van de afgelopen decennia. Het eerbetoon aan Mitchell ligt in het voorjaar in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen