Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kus en René Froger scoren kersthit van het jaar

Shownieuws

'Kon het elke dag maar kerstmis zijn' van Kus en René Froger is de kersthit van het jaar. Het staat op 2 in de Single Top 100, het hoogst van alle kerstnummers.

'Kon het elke dag maar kerstmis zijn' van meidengroep Kus en zanger René Froger is de Nederlandse kersthit van het jaar. Het liedje komt deze week binnen op twee in de Single Top 100. Het bezet de hoogste positie van alle kerstnummers waarmee de lijst is gevuld.

Ook kindergroep Chipz doet het goed. 'Christmas time is here' staat op vier. Overigens wordt de hitlijst net als vorige week aangevoerd door Jan Smit met zijn 'gewone' liedje 'Cupido'.

Er staan elf kerstnummers in de lijst, waaronder 'Please, please Santa' van Bo & Monica (14), 'Kerstvakantie' van Guillermo & Tropical Danny (18), 'Jingle bells (bass)' van Basshunter (52) en 'Kerstmis met joe', van Daniël Lohues (92).

Opvallend is dat ook oude hits weer hits zijn. Zo staat Wham! met 'Last Christmas', een kerstklassieker uit 1984, op zestien. De bewerking die Crazy Frog van het nummer maakte staat ook in de lijst, maar dan op 48. Mariah Carey bezet met 'All I want for Christmas' uit 1994 de 57e plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen