Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gus Van Sant opgepakt voor rijden onder invloed

Shownieuws

Filmmaker Gus van Sant in opgepakt omdat hij met een slok op achter het stuur zou zijn gekropen. Hij werd aangehouden toen hij zonder lichten aan reed.

(Novum/AP) - Filmmaker Gus Van Sant is opgepakt omdat hij met een slok op achter het stuur zou zijn gekropen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 54-jarige Van Sant werd aangehouden toen hij donderdagnacht zonder koplampen aan door zijn woonplaats Portland reed, in de Amerikaanse staat Oregon. Of hij inmiddels is vrijgelaten is niet bekend.

Volgens de politie had Van Sant bij zijn aanhouding rooddoorlopen ogen, praatte hij met dubbele tong en hing er een alcoholwalm om hem heen. Uit een test bleek volgens de politie dat de filmmaker meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Van Sant maakte films als 'My own private Idaho', 'Good Will Hunting' en 'elephant'. Met de laatste film, over een schietpartij op een middelbare school, won hij in 2003 het Cannes Film Festival. Momenteel werkt de regisseur aan een nieuw project, 'Paranoid park'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen