Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Italiaanse mode-industrie tekent code tegen anorexia

Shownieuws

De Italiaanse mode-industrie heeft de handen ineengeslagen met de politiek om anorexia uit het modebeeld te bannen. Zo moet er ruimte komen voor grote maten.

(Novum/AP) - De Italiaanse mode-industrie heeft de handen ineengeslagen met de politiek om anorexia uit het modebeeld te bannen. Vrijdag ondertekenen vertegenwoordigers uit de mode-industrie en de regering een zelfreguleringcode, om een modebeeld na te streven waarin ruimte is voor een wat voller figuur en om grotere maten aan collecties toe te voegen.

Minister Giovanna Melandri van sport en jeugdzaken, die in het Italiaanse kabinet bekend staat als een modebewuste vrouw, spoorde enkele weken geleden de mode-industrie al aan om tijdens modeshows ook eens grotere kledingmaten voor vrouwen te tonen, in plaats van alleen maar voor magere modellen.

Tijdens de modeweek van Madrid in september werden al modellen geweerd met een zogeheten body mass index (bmi) van minder dan achttien. De bmi is een schaal waarop in de gezondheidzorg overgewicht wordt gemeten. Bij een waarde van onder de 18,5 spreekt men van ondergewicht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen