Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie neemt afscheid van James Brown

Shownieuws

Familie en vrienden hebben vrijdag afscheid genomen van de soullegende James Brown. Driehonderd genodigden waren aanwezig bij een bescheiden ceremonie.

(Novum/AP) - Familie en vrienden hebben vrijdag afscheid genomen van de soullegende James Brown. Driehonderd genodigden waren aanwezig bij een bescheiden ceremonie, na het massale afscheid van fans op donderdag. In de stad Augusta krijgen bewonderaars van de Godfather of Soul een laatste kans om afscheid te nemen. Daar vindt zaterdag de publieke begrafenis van Brown plaats.

Predikant Al Sharpton, een oude vriend van Brown, benadrukte vrijdag de invloed die de zanger had op de emancipatie van zwarte Amerikanen. "Toen hij begon met zingen moesten we achter in de bus zitten. Nu hij is gestopt met zingen, vliegen we in jets." Andere aanwezigen waren boksgigant Don King en rapper MC Hammer.

Ook de begrafenis van de zanger zal worden bezocht door beroemdheden. Een van de genodigden is Michael Jackson. Naar verwachting zullen meer dan achtduizend fans naar de woonplaats van Brown komen om de zanger de laatste eer te bewijzen.

De soulster, die vorige week op 73-jarige leeftijd overleed, is bekend van hits als 'Sex machine' en 'Papa's got a brand new bag'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen