Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boney M-zangeres maakt minialbum voor goed doel

Shownieuws

Zangeres Liz Mitchell heeft een minialbum uitgebracht voor een goed doel. De gehele opbrengst van 'My life is in your hands' gaat naar Mother and Child First.

Zangeres Liz Mitchell heeft een minialbum uitgebracht voor een goed doel. De gehele opbrengst van 'My life is in your hands' gaat naar Mother and Child First, een programma van het Medical Knowledge Institute (MKI). "Op het album staan vijf oude nummers die populair zijn bij mijn fans", vertelt de voormalige zangeres van discoformatie Boney M aan Novum Nieuws. De cd ligt nog niet in de winkels, maar is verkrijgbaar via de fansite van Mitchell. "Ik hoop dat veel mensen de plaat kopen."

Het programma van het MKI steunt Afrikaanse gezinnen die moeten leven met de gevolgen van aids, en probeert te voorkomen dat kinderen besmet raken met het hiv-virus. De discodiva uit Jamaica voelt zich erg betrokken bij het leed van kinderen in Afrika. "Mijn hart breekt als ik een baby zonder vader of moeder zie."

De 54-jarige Mitchell timmert als zangeres nog steeds hard aan de weg. Ze treedt overal ter wereld op met een repertoire dat bestaat uit eigen nummers en liedjes uit het Boney M-tijdperk. Zo zingt ze nog altijd hits als 'Daddy cool', 'Sunny', 'Rivers of Babylon' en 'Ma Baker', waarmee de discogroep in de jaren zeventig bekend werd.

Boney M zorgde voor opschudding toen bekend werd dat groepsleden Bobby Farrell en Maizie Williams niet echt konden zingen. De twee ontkenden de geruchten, maar Mitchell weet beter. "Marcia Barrett en ik deden al het werk, maar het duurde heel lang voordat zij toegaven dat ze niet zelf zongen op onze platen."

In 2003 kwam de aap uit de mouw op de Duitse televisie. De manager van het gezelschap Frank Farian gaf uiteindelijk toe dat hij Farrell enkel had gekozen vanwege zijn prestaties op de dansvloer. De 57-jarige Farrell woont in Amsterdam en staat tegenwoordig in Nederland op de bühne met zijn eigen Boney M-dansact.

De Caribische zangeres koestert desondanks geen wrok tegen haar ex-collega's en wil het succes van de groep, die in 1994 uit elkaar ging, voortzetten. De media stelden Boney M. destijds in een negatief daglicht. "Ik vind het nodig om orde op zaken te stellen. Ik wil het respect voor Boney M terugwinnen", zegt ze. "Ik denk met plezier terug aan vroeger en vind nog steeds dat Bobby geweldig kon dansen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen