Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse fans dupe van verslaving Doherty

Shownieuws

Fans van de Babyshambles zijn de dupe van de pogingen van leadzanger Pete Doherty om zijn drugsverslaving onder controle te krijgen. De optredens zijn afgelast.

Fans van de Britse band Babyshambles zijn de dupe van de pogingen van leadzanger Pete Doherty om zijn drugsverslaving onder controle te krijgen. De optredens van de band zijn om die reden afgelast tot de zomer. Dat suggereert concertzaal Patronaat in Haarlem, waar één van de optredens volgende maand zou plaatsvinden.

"De reden laat zich raden", zegt woordvoerder Tom Schippers. "Het begint een beetje eentonig te worden waarom deze band steeds afzegt."

De twee concerten, waarvan het andere was gepland in de Eindhovense popzaal Effenaar, werden in oktober ook al afgelast door toedoen van Doherty. Schippers zegt niet officieel te hebben vernomen dat de schuld ook nu bij de 27-jarige zanger ligt, maar gaat daar wel van uit. Platenmaatschappij EMI geeft geen reden voor de afzegging.

Patronaat beschrijft Doherty als een begenadigd liedjesschrijver en een charismatisch podiumdier, maar ook als een onbetrouwbare junk. De popzaal is teleurgesteld dat voor de derde keer op zoek moet worden gegaan naar een andere datum voor het concert.

De drugsproblemen van Doherty zijn bekend. Hij wordt regelmatig opgepakt wegens drugsbezit en kreeg onlangs boetes voor het bezit van heroïne, cannabis, crack en cocaïne. Eerder werd hij door de rechter gedwongen om af te kicken. De zanger heeft een knipperlichtrelatie met het Britse topmodel Kate Moss.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen