Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling droomt dat ze Harry Potter is

Shownieuws

J.K. Rowling droomde vorige week dat ze Harry Potter was. Het was de eerste keer dat de schrijfster zich in haar dromen identificeerde met haar hoofdpersonage.

(Novum/AP) - J.K. Rowling droomde vorige week dat ze Harry Potter was. Dat vertelt de schrijfster van de boeken over de tovenaarsleerling op haar website. Het was de eerste keer dat ze zich in haar dromen identificeerde met haar belangrijkste personage. "Het was een heel heldhaftige droom, waarbij ik zowel Harry als de verteller was."

De 41-jarige schrijfster is bezig met het zevende en laatste deel van de populaire reeks. Ze vertelt hard te werken aan het boek, waarvan ze sommige scènes al jaren geleden verzon. "Ik ben tegelijkertijd verrukt en overspannen", schrijft ze. "Ik wil het boek aan de ene kant heel graag af hebben en aan de andere kant helemaal niet."

De Britse Rowling bedacht het verhaal van Harry Potter al in 1990. Zeven jaar later werd het eerste boek 'Harry Potter en de steen der wijzen' uitgebracht. Inmiddels zijn er meer dan driehonderd miljoen exemplaren van de boeken over de tovenaarsleerling verkocht. De verhalen zijn vertaald in meer dan 63 talen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen